🍷 DEGUSTAR I GAUDIR DE LA GASTRONOMIA

Benicarló és una destinació gastronòmica, famosa sobretot per la seva Carxofa DO, les seves fruites i hortalisses, peix fresc i, ara també, pels seus vins. Els restauradors locals han sabut aprofitar aquest gran rebost km 0 i t'esperen amb les millors creacions. També hem seleccionat aquí les millors experiències gastronòmiques a 50 km com a màxim de Benicarló. Imagines una escapada plena de sabors intensos? Et proposem diverses versions per a la teva escapada gastronòmica:

Plat de restaurant a Benicarló.

1.

A qualsevol època de l'any, crea la teva pròpia ruta de restaurants segons les teves preferències: l'Estrella Michelin Raúl Resino, Slow Food vegà/vegetarià, amb terrassa davant del mar, arrosseries… T'ho posem fàcil amb la nostra selecció de restaurants per anar en parella, ordenats per proximitat a Inspiramar.

2.

Aprofita les jornades gastronòmiques que s'organitzen a Benicarló: entre el gener i el febrer no et pots perdre les Jornades de la Carxofa DO de Benicarló, i entre el setembre i el novembre, les Jornades del Polp a Caduf. Fes clic aquí per veure més jornades gastronòmiques que tenen lloc molt a prop, a Peníscola, Vinaròs i altres pobles de la comarca.

Carxofa de Benicarló.
Mercat de Benicarló. Descobreix la gastronomia local.

3.

Visita les parades dels productors locals al mercat de Benicarló i compra els seus productes de qualitat: marisc, peix, carns, fruites i verdures… Un espectacle de colors, bullici i autenticitat. Al mateix mercat, els bars et cuinen el que els portis. T'imagines haver escollit els teus llagostins frescos a la peixateria i, immediatament després, asseure't a degustar-los al mateix mercat? Més fresc, impossible! Una altra opció, és clar, és cuinar els productes km 0 al teu loft, gaudint de la seva cuina totalment equipada amb total tranquil·litat.

Enoturisme

Visitar les vinyes, conèixer els seus cellers, degustar matisos al teu paladar… Si el que és teu és el món del vi, aquesta és la teva escapada. Des de Benicarló, gaudeix de les experiències enoturístiques que t'hem preparat:

a) Visites i tast als cellers del Vi Carló de Benicarló. Coneix la impressionant història del vi Carló: de l'esplendor a la seva desaparició per la fil·loxera, fins al seu renaixement dut a terme els darrers anys.

b) Visita a les vinyes, tast i degustació gastronòmica als cellers de Besalduch, Valls & Bellmunt de Sant Mateu. Aquest celler se situa a l'antiga cooperativa de Sant Mateu, a 30 minuts de Benicarló. Resulta emocionant conèixer la història de la seva recuperació: des de l'abandó de l'edifici fins a la posada en valor actual. Al celler, us explicaran amb passió la recuperació d'aquest espai, on podreu recórrer els impressionants dipòsits de vi, baixar als passadissos subterranis i fer un tast dels vins. Al tast es degusta l'oli de les seves finques —l'oli cupatge i l'oli d'oliveres mil·lenàries varietat Farga— acompanyats de panets. També el vi blanc, rosat, negre, semidolç i l'exclusiu vi Carló de Sant Mateu (elaborat amb panses, amb una graduació de 18º). És possible també comprar tots aquests productes a la seva agrobotiga. Escull un dels packs de visites i, quan reservis, digues que vens de part d'Inspiramar Benicarló per obtenir descomptes a la teva visita. El celler és al teu servei de dimarts a diumenge, de 10 ha 14 h. Per completar el matí, et recomanem un dinar al soterrani del celler (saló privat al dipòsit habilitat amb gran encant). Una altra opció és recórrer a peu la població de Sant Mateu, descobrir-ne l'encant i la gastronomia. El nucli antic està catalogat com a Monument Nacional. A la seva plaça trobaràs el restaurant A Nostra: t'ho recomanem per la seva gran relació qualitat-preu i les seves carns. Otra magnífica opción es subir a la ermita de la Mare de Déu dels Àngels, donde encontrarás el restaurante de autor La Farga. El lloc és espectacular per la magnífica vista panoràmica.

c) Visites a la família de productors de Canet lo Roig, La Canetana.

Enoturisme a prop de Benicarló.
Enoturisme a prop de Benicarló.

Oleoturisme

L'oli d'oliva, “or líquid” i màxim exponent de la dieta mediterrània, té a les terres del Sénia (territori de trobada entre València, Catalunya i Aragó) la concentració més gran del món d'oliveres mil·lenàries. Et proposem que visitis la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries (oliveresmillenaries.com) i aprofitis per degustar el seu oli i conèixer els seus paisatges. Aquestes propostes es combinen molt bé amb les escapades enoturístiques:

a) Ruta Cervera del Mestre – Sant Mateu: imprescindible visitar el Museu de l'Oli de Cervera, on podrem conèixer el procés tradicional d'elaboració de l'oli des dels temps del Renaixement i veure la seva espectacular premsa de fusta. Després ens dirigirem a Sant Mateu, amb un bonic centre històric, on podrem gaudir dels tasts d'oli i de la visita a Besalduch, Valls & Bellmunt, al seu impressionant edifici. Consulta els packs de visites aquí.

b) Ruta Traiguera – La Jana – Canet ho Roig.

c) Ruta de les oliveres mil·lenàries de la partida de l'Arió, a Ulldecona.